Muziek uit het Hart

Van 22.00 – 00.00 uur de tweede zondag in de maand.

Op jonge leeftijd ontdekte Paul de magie in de natuur en ging op zoek naar manieren waarop hij deze sferen kon weergeven. Op tienjarige leeftijd speelde hij zijn eerste, zelfontdekte akkoorden, op een zelfgemaakte gitaar. Naast musiceren uitte hij zich ook via schilderen en schrijven, om zo zijn beleving van de werkelijkheid weer te kunnen geven. Tussen 1980 en 1991 neemt Paul zijn eerste drie albums op en in 1991 krijgt hij bij Oreade/Warner contracten waardoor hij zijn muziek internationaal kan uitbrengen.
Het worden achtereenvolgens de albums “Promise”, “Aquarius” en “Son to the Father”. Deze albums zijn hoofdzakelijk instrumentaal en opvallend vanwege de openheid en serene stilte die in de muziek doorklinkt. Het is waarschijnlijk dat hij sferen uit zijn bijna dood ervaring in zijn vroege jeugd wil vormgeven via oa muziek.
Om zijn artistieke vrijheid optimaal te benutten, richt hij daarnaast een onafhankelijke uitgeverij op. Intussen zijn er via deze uitgeverij zeven albums, een aantal boeken en een serie kunstkaarten verschenen. Zijn muziek is licht en rustgevend, en akoestische instrumenten voeren vaak de boventoon. Respect en liefde voor het leven, de natuur zijn belangrijke ingrediënten van zijn liederen. Eind jaren negentig ontdekt hij via een bevriende pater de Tibetaanse Klankschalen.
Deze schalen nemen inmiddels een belangrijke plaats in in zijn muziek en concerten. Zijn album, “Daughters of Light”
is een registratie van klankschalen afgewisseld met gitaar en piano improvisaties.
Hij schreef ook diverse artikelen over de werking van de schalen op mens en
omgeving. Deze zijn te lezen in zijn boekjes en op zijn website: www.paulvens.com

Paul schreef verhalen en artikelen voor o.a. Spiegelbeeld, Lotus, Paravisie, Religie & Mystiek, Tattwa en Eigenaardig. Zijn groep trad op voor KRO, IKON en OHM, KRO TV en zijn muziek is te beluisteren via de Concertzender en diverse buitenlandse radiozenders.
De muziek is puur akoestisch, Paul treedt op in binnen- en buitenland, zijn concerten zijn intiem en hartverwarmend.

Info over muziekalbums, concerten, boeken, schilderijen: www.paulvens.com