Down under

Zaterdagavond van 20:00 tot 21:00 uur met Gie Liem

Down Under is een programma gepresenteerd uit de woeste outback van Australië voor luisteraars in Nederland. Ok, niet helemaal, ik zit niet in de outback,
maar wel  Down Under, vlakbij de grote stad Melbourne. Ik woon hier nu 13 jaar maar de liefde voor Nederland en de radio is altijd gebleven.
Als puber ben ik ooit begonnen bij de ziekenomroep de  Golfbreker in Amersfoort en heb ik mijn radio loopbaan vervolgd bij Dalux FM in Wageningen….. en dat was het wel.
Het is altijd een leuke hobby gebleven, even weg uit mijn gewone wereld. In mijn leven, niet dat ik zou oud ben, heb ik op drie verschillende continenten gewoond. Dit geeft mooie, en soms ook trieste, radio herinneringen. Zoals  op 11 september 2001.
Toen ik een radioverslag maakte vanuit Philadelphia op nog geen anderhalf uur rijden van de plek waar twee vliegtuigen zich in de twin towers boorden.
Of in 2008 en 2019 toen ik verslag deed van de bosbranden in  Australië. Maar gelukkig ook herinneringen met een lach, zoals interviews met de opkomende band VanDikHout in 1995.

 

Down Under is een vrolijk muziekprogramma, waarin ik je meeneem door de wondere wereld van Australië met een duidelijk Nederlands sausje.
We nemen een kritische kijk op de gebeurtenissen van afgelopen week, maar altijd met een lach.

Mailen kan op : downunder@vandaagradio.nl

 

Uitzending gemist